Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot

De Ora et Labora is het oudste woonschip in Utrecht. Bijna vijfenzeventig jaar lang lag ze op haar vaste plek aan de Leidsekade, naast de J.P. Coenbrug. Voor veel Utrechters en andere, vaste voorbijgangers was zij een vertrouwde en gewaardeerde verschijning, totdat ze in 2008 plaats moest maken voor een nieuwe ark en met sloop werd bedreigd.
Door een wonder gered, ligt ze nu alweer enige jaren als varende woonboot in de Utrechtse Parkhaven, de voormalige Veilinghaven die als historische haven is ingericht. Gerestaureerd en in goede staat verkerend, kan het schip weer jaren vooruit.

Naast een toekomst kent de Ora et Labora ook een rijke historie. Die speelde zich af in Zwolle, Giethoorn en omstreken, waar het schip ook al grote bekendheid genoot. Over dit verleden is veel bewaard gebleven. De vele prachtige oude foto’s, verhalen en andere informatie vroegen erom gebundeld te worden.

boek-ora-et-labora-voorkant

Het boek schetst haar interessante levensverhaal aan de hand van o.a. getuigenissen en verhalen, oude folders en ander archiefmateriaal. Het boek is rijk geïllustreerd met uniek, nieuw, minder nieuw en historisch beeldmateriaal.

Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot is geschreven door Cisca de Ruiter en wordt uitgegeven door Atelier De Witte Waterlelie.
ISBN / EAN: 978-90-821785-0-0
Formaat: A4, 82 pagina’s full colour
Prijs: € 17,50 (incl. bezorgkosten in Nederland)

Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot kan besteld worden door overmaking op NL 96 ASNB 0709 0038 62, t.n.v. F. de Ruiter, Utrecht. Vergeet daarbij niet je naam en adres te vermelden.

Voor meer informatie: www.dewittewaterlelie.nl of info@dewittewaterlelie.nl.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.